Elna Maternity Center

Elna Maternity Center és un consorci de diverses entitats amigues, per a donar un servei integral a un total de 100 persones, dones refugiades embarassades i/o amb nens/as lactants en situació d’extrema vulnerabilitat a Atenas. 

Es treballa amb una metodologia participativa i està gestionat per un equip format per persones voluntàries i una coordinadora del projecte. A Elna es realitza el seguiment de tots els processos legals i burocràtics, l’assistència sanitària, escolarització i la seva integració en la societat d’acolliment. L’Associació PROOZONTAS TIN EIRINI és la nostra contrapart a Atenes. 

 

Els nostres objectius són: 

  1. Brindar protecció i atenció a les persones refugiades especialment vulnerables, dones refugiades embarassades i/o amb nens/es lactants, creant unes condicions de vida digna.
  2. Proporcionar atenció mèdica , seguiment de l’embaràs i el postpart, atenció psicològica i medicina general. 
  3. Promoure la participació i l’autogestió. 
  4. Contribuir a la millora de la situació educativa dels nens i nenes.

A Elna Maternity es promou l’empoderament, l’educació sexual i afectiva, l’autonomia i autogestió i la interculturalitat tenint molt en compte l’enfocament de gènere i basat en drets humans. És un projecte feminista i d’empoderament de la dona.

 

‘‘Si hi ha alguna cosa més difícil que ser dona refugiada és portar una nova vida al món en aquestes circumstàncies. Quan ets mare, tot allò que fas és pels teus fills. Jo puc dormir al parc, jo puc estar dies sense menjar, pero no puc soportar que els meus fills passin per tot això. La cosa més important que Elna m’ha donat és una llar, un sostre sota el qual pot dormir el meu nadó cada nit’’.

Pierrette, de R.D Congo, mare de tres fills. 

‘‘Elna és una gran família amb persones de molts llocs. Aquí em sento segura i lliure. Els meus fills están contents, l’equip d’Elna m’ha animat a assistir a classes d’anglès, grec i informàtica. M’agradaria treballar com a traductora.

Adeleh, 27 anys, d’Afganistan, mare de dos fills de 12 anys i un bebè de deu mesos.