PROJECTE:

Haima Acull: Somriures de sorra

Un projecte per millorar la qualitat de vida dels infants sahrauís posant la èmfasi en la seva salut.

HAIMA ACULL, Somriures de Sorra és un projecte per a millorar la salut de nens i nenes sahrauís que tinguin diagnosticada una patologia intractable en els campaments i que necessiten ser evacuats.
La haima és la llar provisional dels refugiats sahrauís en els campaments de Tinduf i, alhora, símbol de resistència.

Aquest projecte proporcionarà assistència mèdica garantint els tractaments i les intervencions necessàries amb un acompanyament personalitzat i integral.

 

Els nens i nenes viuran en un pis gestionat per l’associació Lleida pels Refugiats fins que se’ls pugui donar l’alta mèdica i puguin tornar amb les seves famílies.

 

Durant la seva estada a Lleida podran ser escolaritzats, la qual cosa els permetrà prosseguir amb la seva educació. L’alimentació millorarà respecte a la dels campaments, que és pobre i limitada ja que procedeix d’ajuda humanitària. A nivell social, podran conèixer una nova cultura i compartir espai i jocs amb nens i nenes de la seva edat.

 

Els nens i nenes sahrauís des del desert amb els seus somriures de sorra, clamen pel dret a tenir una infància lluny de la trista realitat de la guerra i de l’exili i a la llibertat del poble sahrauí.